“MKM FIRST FREE GIVEAWAY”

Wednesday, September 19, 2012



Assalamualaikum

Yoo , rasenya agak lama dah tak join mana mana GA , contest mahupon segmen . tadi blogwalking , tetiba terjumpa GA ni . first sekali tengok syarat . okay , syarat tak susah and tak banyak sangat . so apis decide untuk cuba nasib dalam GA . insyaallah kalau rezeki tak kemana . haha . okay berikut adalah syarat syarat , hadiah dah sedikit maklumat berkenaan GA yang apis join ni :


Syarat-syarat penyertaan

1. rakyat Malaysia yang mempunyai blog sendiri
2. follow blog ini *wajib
3. like fanpage ini di facebook *wajib bagi yang ada FB sahaja [LIKE]
4. buat entry bertajuk “MKM FIRST FREE GIVEAWAY” dan letakkan banner diatas
5. letakkan entry url ke ruangan komen *diruangan lain tidak akan dilayan
6. TAG seramai 2 orang blogger lain..


*wajib kerana akan sentiasa update mengenai giveaway disini..


Tarikh tutup penyertaan ialah
Sehingga 200 peserta @ 20/10/2012

Hadiah

2 Top referral – 2 hadiah misteri tajaan MKM
30 peserta bertuah - 30 keychain felt berbagai bentuk dan corak tajaan MKM
3 pemenang – RM5 topup tajaan MKM
*updated
tambahan hadiah
2 peserta misteri - 2 keychain angry birds tajaan MKM
*1 untuk FOLLOWER bertuah
*1 untuk LIKER bertuah
(Hadiah akan ditambah sekiranya ramai penyertaan)
pemilihan peserta akan dilakukan melalui random.org..


Ha , amacam . menarik tak ? ha , ape yang korang tunggu lagi .ayuh join . apis dah join dah . korang tunggu ape lagi . tekan banner dekat atas tuh cepat ! okay apis nak tag :

Tutorial : Border Radius di Blog

Tuesday, September 18, 2012


Assalamualaikum


Hai . kali ni aku nak berkongsi ilmu dengan korang . mungkin dah ramai yang tau macam mana nak buat benda alah tu sebab dah ramai blogger dekat luar sana buat tutorial ni , tapi aku still nak buat gak . HAHA . okay , ape dia Border Radius tuh ? pada siapa yang taktau tuh meh sini aku tunjuk kan ape die border radius tuh :




okay , nampak tak lekukakn dekat hujung belah kanan and belah kiri blog tuh . ha , yang tuh lah border radius . nak buat macam tuh ? meh sini aku ajar . tapi tutor ni hanya boleh dipakai bagi pengguna simple template sahaja ^^ . ayuh kita mulakkan ~


1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Ctrl + F code ni ;

.content-inner {

3. Jumpa ? now , copy code bawah ni . PASTE dekat BAWAH code .content-inner { tadi .

border-radius:20px;

*yang bold tu . tukar ikut suka korang . okay ?

4. Save and siap .

Freebies : Top Button 2

Sunday, September 16, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Second version untuk freebies simple top button. Take out with full proper credit. Thankyou.



http://i.imgur.com/IB5WL.png


http://i.imgur.com/0s314.png


http://i.imgur.com/Imv4J.png


http://i.imgur.com/OryuI.png


http://i.imgur.com/AMZQv.png


http://i.imgur.com/m4qSH.png


http://i.imgur.com/QQam3.png


http://i.imgur.com/QVN0U.png



Tutorial : New Way To Find IronDJ Url

Wednesday, September 05, 2012


Assalamualaikum


Yoo. kali ni apis nak ajar macam mana nak dapatkan URL lagu kesukaan korang dekat IronDj . actually apis dah buatkan tutor . tapi disebabkan IronDj dah tukar sedikit interface die . so korang tak leh dapat kan Direct URL . jadi meh sini apis ajar macam mana nak dapat kan URL tersebut :)


First . pergi laman web ni . IRONDJ

Second . Korang search lahu ape yang korang nak . dah jumpa klik pada lagu tersebut . kemudian akan keluar macam ni :


klik gambar untuk tumbesaran :)


Dah copy code tuh . then korang paste dulu dekat mana mana yang korang nak . macam apis apis suka paste dekat notepad or sticky note dulu . kemudian cube carik code seakan akan macam yang apis highlight kan ni :


klik gambar untuk tumbesaran :)


jumpa tak ? URL lagu tuh mesti mula dengan HTTP://media.irondj.net/blablablablabalab and berakhir dengan .MP3 . jumpa tak ? kalau jumpa , copy yang itu sahaja . sebab itu lah korang punya URL . paham tak ? kalau tak paham tanya . ape yang apis boleh tolong , apis tolong . okay ? ppyong o/

Freebies : Simple Background 3

Tuesday, September 04, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Another freebies background. Actually this background bukan aku buat. Aku ambik dari laman web INI and aku tweak kepada beberapa warna.  Thankyou.



http://i.imgur.com/Zdjom.png


http://i.imgur.com/1o4qm.png


http://i.imgur.com/vWM0q.png


http://i.imgur.com/SDY5X.png


http://i.imgur.com/n0bZJ.png


http://i.imgur.com/DfujC.png


http://i.imgur.com/YKJFf.png

Freebies : Suju Member Cursor

Assalamualaikum

Sekian lama tak update freebies , kali ni update ! hahaha . tapi freebies ni khas untuk kpoppers . tapi lebih khas buat ELF dekat luar sana . apis bagi freebies cursor Super Junior member name . lol . macam biasa , simple je . kalau nak guna , sila komen di entry ni and also put mine in your credit site . thank you ^^



http://1.bp.blogspot.com/-yPCV7yusiyI/UERoCpqAM8I/AAAAAAAACEA/zl5wtE1hVOg/s1600/suju1.png


http://3.bp.blogspot.com/-ZghxmaXNEE8/UERoJE5R5sI/AAAAAAAACEw/4GKuwyO_mAk/s1600/suju2.png


http://1.bp.blogspot.com/-262LZK8ieWw/UERoK3_4wSI/AAAAAAAACE4/x00GYlEYnNg/s1600/suju3.png


http://1.bp.blogspot.com/-cDcsSOXAsnE/UERoL2hFEII/AAAAAAAACFA/R_kUiO5E58I/s1600/suju4.png


http://2.bp.blogspot.com/-XjM8Fu9JW5Y/UERoNrHJv0I/AAAAAAAACFI/n3me4WV1Vlw/s1600/suju5.png


http://3.bp.blogspot.com/-UFETOJhwu0U/UERoOaulKDI/AAAAAAAACFM/OXsAgwhl8cw/s1600/suju6.png



http://1.bp.blogspot.com/-rwdAA9MldlU/UERoPgMROoI/AAAAAAAACFY/wmE4sWjlmvY/s1600/suju7.png


http://3.bp.blogspot.com/-pmovBCoXHXY/UERoQQzdDiI/AAAAAAAACFc/CzZYe-SsVY0/s1600/suju8.png


http://1.bp.blogspot.com/-6B2WwWhPVRU/UERoRG0niOI/AAAAAAAACFk/l6P80FqcdWs/s1600/suju9.png


http://4.bp.blogspot.com/-yVaM4mICR-o/UERoR2lCKjI/AAAAAAAACFs/h4IbWJCurQA/s1600/suju10.png


http://2.bp.blogspot.com/-MdWwVinlPco/UERoD96uNQI/AAAAAAAACEI/zMGWGxeYLvc/s1600/suju11.png


http://1.bp.blogspot.com/-qXs4fo3M2M0/UERoEmc7fVI/AAAAAAAACEM/ck6FbmcIMUo/s1600/suju12.PNG


http://2.bp.blogspot.com/-qcJESDoYLUw/UERoFnFdxzI/AAAAAAAACEY/p4_wxBgWFmU/s1600/suju13.png


http://2.bp.blogspot.com/-_eIRUO3KNHA/UERoGwNLeeI/AAAAAAAACEg/bhiVBTzL13Y/s1600/suju14.png


http://3.bp.blogspot.com/-RVkJsILj9QY/UERoHv1MAMI/AAAAAAAACEo/IXQYGtBbxt0/s1600/suju15.png


© 2017 HAFIZ ZULKAFLY ALL RIGHTS RESERVED